17.12. - LEVICE - REVICZKY KLUB - Anabela Mollová & Anita Soul / Kristin Lash & Jakob Grey


Anabela Mollová

Anabela Mollová & Anita Soul a hostia

Anabela Mollová je mladá slovenská speváčka, ktorej korene siahajú do Etiópie. Ako sama tvrdí, spevu sa venuje od útleho detstva, no profesionálne začala od roku 2014. Momentálne je členkou známeho acapella zoskupenia Fragile, spieva v kapele, ktorá doprevádza TV reláciu Milujem Slovensko, má vlastnú kapelu, v ktorej ju doprevádzajú vynikajúci slovenskí hudobníci a tvorí aj duo s talentovaným gitaristom a spevákom, Markusom Danielom. Miluje soul, funk, pop, gospel.

Markus Daniel je mladý talentovaný spevák a gitarista, ktorý síce vyštudoval klasickú hudbu na konzervatóriu v Bratislave, ale našiel sa v rôznych hudobných žánroch. „Nezameriavam sa iba na jeden. Mojou hlavnou myšlienkou je 'nekonečnost', ktorá v hudbe naozaj existuje,“ hovorí s nadšením. Doprevádza a je členom kapely Anabely Mollovej, môžete ho často vidieť aj v kapele Mariána Čekovského a taktiež v rôznych zoskupeniach spolu s Martinom Valihorom, Eugenom Vizvárym a podobne.

Anita Soul, vlastným menom Anita Bertóková. Narodila sa 12. júla 1985 v Bratislave. Absolvovala hudobné konzervatórium v Bratislave hudobno dramaticý odbor. Speváčka so zahraničným hlasom ako ju mnohí kritici i fanúšikovia označujú je známa aj z účinkovania v programoch Hit storočia a Bailando. Prvý album,ktorý niesol názov jej umeleckého mena vydala pred desiatimi rokmi aj s najväčším hitom Ja a ty.Na tomto albume sa aktívne autorsky podieľala nie len hudobne ale aj textovo. Sústredí sa najmä na vydávanie singlov s chytľavými klipmi a nevyhýba sa ani duetom so zahraničnými interpretmi akým je džezmen Chris Dave a raper Guillotine Mack. Jej klipy sa na YouTube tešia veľkému záujmu. Napríklad hit Ona má štýl, v ktorom spolupracovala s Rytmusom a Igorom Kmeťom má až osemnásť miliónov pozretí. Anita je doma v žánroch jazz ,soul a predovšetkým R&B. Pracuje s poprednými slovenskými hudobníkmi ako napríklad Martin Valihora,Michal Bugala , Oskar Rozsa,Eugen Vizváry, Dávid Hodek , Juraj Griglák a ďalší. V decembri 2019 vydala album Späť k mojim koreňom ,ktorý sa teší veľkému záujmu poslucháčov. V súčastnosti pracuje na svojom najnovšom EP ale zárovéň rozbieha ďalšie zaujímavé hudobné projekty. Spolupracovala na rôznych projektoch ,kde bola oslovená nie len na interpretáciu ,ale aj ako autorka .Medzi skladby kde je spoluautorkou patria piesne ako napríklad Where Ya At ,Only God can judge me ,Ona má štýl,Chlapec, Šampuss atď.

Na basgitaru zahrá talentovaný Áron Hodek, na klavír Eugen Vizváry a Martin Valihora na bicie.

 



Kristin Lash & Jakob Grey

Kristin Lash & Jakob Grey

Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý patria medzi najvýraznejšie mladé osobnosti slovenskej hudobnej scény. Na Slovensku predskakovali pred svetovými hviezdami ako Stanley Clarke, či Candy Dulfer na najznámejších slovenských jazzových festivaloch. Minulý rok vyhrali súťaž mladých talentov Bratislavských Jazzových Dní a taktiež súťaž Jazz Start Up 2019. Svetová jazzová legenda Dianne Reeves si ich vybrala ako predskokanov jej koncertu v bratislavskom Istropolise. V roku 2017 získali ocenenie Objav roka na súťaži Nové tváre slovenského jazzu. Koncertovali v Paríži, Bruseli a na známom jazzovom festivale v Lyone. Boli taktiež nominovaní v ankete Rádia_FM – Radio_Head Awards v kategórii Objav roka 2019, kde získali ocenenie Nadácie Advance Investments. V júli vydali debutový album Sleepin` With The Lights On pod pseudonymami Kristin Lash & Jakob Grey. V novembri tohto roku získali ocenenie Tatra banky v kategórii mladý tvorca za skladbu I wish. 

Kristína Mihaľová - spev
Jakub Šedivý - gitara