16.12. - Zvolen - Wake up - ZVA 12-28 BAND / Ján Berky Mrenica ml.


ZVA 12-28 BAND

ZVA 12-28 BAND

V lete roku 2020 uplynulo 30 rokov od vzniku a prvého koncertu kapely. Aktuálnu zostavu kapely tvorí personálne stabilizovaný tým okolo zakladateľa, lídra, originálneho autora skladieb, gitaristu a speváka Norberta Červenáka. Po celý čas existencie kapely sa mu o basový kontrapunkt stará brat Laco Červenák a viac ako pätnásť rokov mu rytmicky kryje chrbát hráč na bicie nástroje Peter Krško. Kapela spolupracuje s vynikajúcim poľským bluesovým gitaristom Tomekom Krukom, saxofonistom Jánom Kopčákom a s huslistami Stanislavom Fakanom a Erikom Kadlíčkom.

Kapela ZVA 12-28 BAND má pre rok 2020 pripravený koncertný program s dychovou sekciou, ktorú vedie erudovaný hudobník, saxofonista a aranžér Ján Kopčák, ktorý ma za sebou okrem vlastných hudobných projektov a spolupráce s kapelou ZVA 12-28 BAND aj spoluprácu s umelcami ako sú Marián Čekovský Band, Ivan Tásler, Marek Szarvaš Projekt, Jozef Hollý Band. Dychová sekcia v zložení Mychal Cálik trúbka, Vladimír Trofimovič trombón a Ján Kopčák saxofón podporí hudbu kapely nielen zaujímavými aranžmánmi ale i sólami jednotlivých hráčov.

Norbert Červenák (gitara, spev) Ladislav Červenák (kontrabas) Peter Krško (bicie nástroje)

 



Ján Berky Mrenica ml. - Gypsy Jazz SK feat Lucia Bugalová

Ján Berky Mrenica ml. - Gypsy Jazz SK feat Lucia Bugalová

Nový projekt slovenských hudobníkov zoskupených okolo multižánrového huslistu Jána Berkyho Mrenicu, ktorý sa muzikantsky v novom štýle prezentuje hudbou, inšpirovanou v noblesnom štýle ala Django Reinhart .V interpretáciách však neostáva len pri Gypsy jazze , ale spája rôzne štýly rómskej hudby z celého sveta a tak projekt získava na hudobnej farebnosti a dynamike. Gypsy Jazz SK - ponúka výnimočných, renomovaných muzikantov zaangažovaných do projektu aj autorsky. Program je nabitý emóciami, virtuozitou, ktorú v sebe obnáša rómske hudobné dedičstvo. Hudobníci v tomto zoskupení v roku 2017 vystúpili na jazzovom festivale Zelená voda s legendárnym gypsy jazzovým gitaristom Stochellom Rosenbergom /Rosenberg Trio/ a úspešne vystupovali s nestorom československej hudobnej scény Jiří Stivínom.

Michal Bugala (gitara)
Marco Pillo (gitara, spev)
Ján Berky Mrenica (husle)
Janczi Rigo (kantrabas)
hosť: Lucia Bugalová (spev)